lauantai 15. syyskuuta 2012

Islanti 16.7.-23.7.

Vihdoinkin uusi koti on suurin piirtein valmiina ja kameran johtokin löytyi. Vuorossa siis muistelmia kahden kuukauden takaiselta häämatkalta.


Hotelli sijaitsi Laugavegurin puolessa välissä. Alueella joka oli kesäisin suljettu kävelykaduksi. Huoneemme ikkunat olivat toiseen suuntaan ja niistä näkyi vain talojen kattoja ja Hallgrimskirkan torni. Ja aurinko joka ensimmäisenä iltana paistoi tunkeilevasti sisään ja lämmitti huoneen tehokkaasti. Ei siis ihme ettei ulos mennessä tullut laitettua tarpeeksi kerroksia.(Hallgrimskirka näkyy jokaisessa kaupunkikuvassa, miten se olisikaan mahdollista välttää)


Ensimmäisen päivän ohjelma oli luksusvierailu geotermaaliseen Blue Lagoon-kylpylään. Meillä oli oma hulppea pukuhuone-suihku, kylpytakit ja tohvelit käytössä, pääsy exclusive loungeen jossa oli takka (ei päällä, valtava hedelmä kulho, kahvipodi-keitin, puhelin jolla kutsua host paikalle ja oma sisäallas josta pääsi näihin ulkoaltaisiin. Lisäksi hintaan kuului 30 min hieronta kylpyaltaassa jumppapatjalla kelluen ja illallinen kylpylän ravintolassa.

Illallinen oli todella hyvä (maksoimme vähän ekstraa saadaksemme kolmen ruokalajin aterian) niin kuin joka ainoassa ravintolassa jossa söimme matkalla. Minä söin systemaattisesti joka toinen ilta mereneläviä ja joka toinen ilta lammasta. Lisäksi useamman kerran meille tuotiin ilmaiset näytealkupalat ja alkupalana tuodut leivätkin olivat jotain ihan muuta kun ranskanleipää ja levitteenä saattoi tulla tapenadea tai pestoa tai jotain muuta herkkua. Reykjavikin voisi matkustaa ihan vain ruoan perässä.Kolmantena iltana lähdimme keskiyön valassafarille ja näimme lahtivalaiden lisäksi myös lunneja. Valitettavasti valaat olivat vain hivreän vikkeliä joten meillä on läjä kuvia valaiden selkäevistä. Kuulemma kannattaa matkata Husavikiin jos haluaa nähdä kunnolla valaita. Täytyy ottaa neuvosta vaari.

Valaiden jälkeen menimme Golcen Circle & Fontana Steam Bath-kiertoajelulle jossa näimme Gullfossin vesiputouksen, geyssir-alueen, Thingvellirin kansallispuiston ja kylvimme kuuman lähteen päälle rakennetussa (rikin hajuisessa) saunassa. 
Thingvellirin kansallipuistossa missä Pohjois-Amerikan ja Eurasian mannerlaatat kohtaavat.Lauantaina oli vuorossa erittäin vetinen bussireissu jolla kävimme ottamassa kontaktia Eyjafjallajökullin  jäätikköön ja näimme lisää hienoja vesiputouksia. Saamalta reissulta oli pakko ostaa matkan toinen villapaita sillä college huppari veti vedet itseensä eikä kuivanut kun bussista poistuttiin usein ottamaan kuvia. Sunnuntaina menimme ratsastamaan ja sulhanen allekirjoitti olevansa mukana vapaasta tahdostaan! Itse toivoin että vauhti olisi ollut vähän kovempi mutta valitettavasti olimme taidoiltamme erittäin heterogeeninen suomalais(!)ryhmä ja sadekin yltyi kesken ratsastuksen joten hevosiakaan ei taitanut huvittaa.


Ensi kerralla menemme siis Pohjois-Islantiin ja minä varaan vain itselleni ainakin muutaman tunnin hevosvaelluksen. Sellaisena päivänä jolloin päälle ei tarvitse vetää sadekamppeita.

Matka oli todella ihana!

1 kommentti: