keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Mä haluan!

Morsian sattui lukemaan jutun jossa Pippa Middleton kertoi vartalonsa salaisuudeksi pilateksen...Ja ilmoittautui heti pilateskurssille!

Morsian on helposti innostuva, ja yhtä helposti kyllästyvä. Mutta ei kai se pilates kaikista huonoin valinta ole? Lisäksi kyseessä on (valitettavasti) vain viiden kerran kesäkurssi mutta morsian olikin toivonut kesäkuulle jotain uutta ohjattua liikuntaa. Lisäksi ryhdin parantaminen on ollut haaveprojektina joten tilanne on lähes win-win. Tietenkään viiden kerran jälkeen ei voi vielä odottaa peilistä näkyvän tuollaista vartaloa mutta jos laji on mieleinen niin sitä jatketaan syksylläkin. Ainakin studio on hyvin lähellä.

Muutenkin vartalonmuokkaus projekti edistyy paremmin kuin oli oletettu. Liikunta maistuu, tai lähinnä sitä tulee tehtyä, koska mielessä on koko ajan ettei morsian halua olla hääpäivänä läski.

Niinpä työmatkojen lisäksi morsian on käynyt lenkillä, pyöräillyt Jyväsjärveä ympäri ja jumpannut kotona. Viime viikonloppuna kaupasta mukaan lähtivät parempi vastuskuminauha ja hyppynaru.

Vko 19
Ma: Sauvakävely, 1h 25min
Ti: Jumppa 15min, pyöräily 2x15 min
Ke: Pyöräily 2x15 min ja 1 h
To: Pyöräily 2x15 min, jumppa 30 min
Su: Pyöräily 1 h

Vko 20
Ma: Sauvakävely 1h 10 min
Ti: Jumppa 25 min
Ke: Kävely 40 min
To: Pyöräily 2x15 min
Pe: Pyöräily 55 min
Su: Pyöräily 1 h

Tarvitseeko mainita että pyöräily on kesäisin se lempilaji josta syystä pilates on ihan hyvä lisä liikuntasuunnitelmaan. Kaikki tämä rehkiminen on tuottanut tulosta joka motivoi ehkä eniten. Farkut ovat löystyneet sillä toukokuun alusta painoa on tippunut 1 kg!

Täysin turhamaista mutta olkoot. Eikä tämä ole varmaankaan pahimmasta päästä sillä morsian ei vaadi että kaikki vieraat pukeutuisivat teemaväriin tai että häissä päästettäisiin sata kyyhkystä ilmaan tai että menussa olisi juuri ne tietyt ruoat. Kai sitä kuitenkin itseään saa rääkätä jos niin haluaa?

Morsian jutteli erään tutun kanssa toukokuun alussa joka oli sitä mieltä että laihduttaminen omiin häihin on ihan turhaa hömpötystä ja että jokainen morsian on kaunis ja loistaa hääpäivänään. Olkoot mutta tämä morsian on sitä mieltä että loistaisi 16 kiloa kevyempänä vielä enemmän joten miksei sitten toteuttaisi sitä?

(Ja toisin kuin joku ehkä saattaa erehtyä luulemaan, häitä ei peruta vaikka painonpudotus pysähtyisi tähän)

4 kommenttia:

 1. Saako udella, minkä firman tms. kautta tuo Pilates-kurssi järjestetään? Pakko myöntää, että itse ihailin myös Pippaa (tai hänen vartaloaan) tuolloin. Voisi olla kiva kokeilla pilatesta myös joku kerta! Jyu:n liikuntapalvelut järjestävät näköjään Pilates-kurssin vasta elokuussa eli omien häiden jälkeen, joten olisi kiva löytää joku kurssi vielä ennen heinäkuun loppua.

  Sinä olet ainakin urheillut ihan reilusti! Toivottavasti tässä itsekin ehtisi vielä liikkumaan. Ei ne ulkoiset tulokset välttämättä niin tärkeitä ole, mutta pääasia on, että sisäisesti on parempi olo ja voi olla luottavaisempi omaan ulkonäköön.

  VastaaPoista
 2. Saa udella. Laitoin Googleen sunnuntaina "Pilates Jyväskylä" ja ensimmäinen hakutulos oli http://www.pilatesplus.fi/ Tämän täytyi olla kohtalo sillä kurssi tosiaan alkoi eilen ja minä vielä mahduin sisäänkin! Tämä kurssi on täynnä mutta normituntejakin järjestävät. Ja onneksi ei ole Jyväskylän ainoa pilatespaikka, sattui vain olemaan ensimmäinen jonka minä löysin.

  VastaaPoista
 3. Itse käyn yleensä kerran tai kaksi viikossa pilateksessa ja voin suositella nimenomaan jonkun toisen lajin esim. pyöräilyn tai aerobicin rinnalle :)

  Kaikista vaikein on se hengitystekniikka johon kärsimättömämpi ihminen saattaa turhautua jo parin tunnin opettelun jälkeen.

  Mutta pilateksella pääset kyllä kosketuksiin ihan "uudenlaisten" lihasten kanssa :D Ainakin mulla syvät keskivartalon lihakset kipeänä pari päivää ensimmäisten pilatestuntien jälkeen ja jos en aikaisemmin ollut tiennyt missä ne syvät lihakset olivat niin nyt viimeistään silloin :P Jopa syvään hengittäminen sattui arkoihin lihaksiin :P

  Ryhdin pilateksella kyllä saa kuntoon kunhan muistaa vähän kotonakin pilatesta silloin tällöin harrastaa :) Vartalossa muutoksen huomaa ihan ensimmäisenä siitä, että keskivartalo tuntuu (vaikkei alkuun vielä näy ulospäin) kiinteämmältä ja napakammalta syvien lihaksien treenaamisen takia. Pilates kehittää myös kivasti tasapainoa :)

  Pilateksessa on se kiva ettei siellä yleensä tule kauhea hiki. Kannattaa varautua ottamaan vähän pidempikin pusero mukaan jos sali on yhtään viileä. Kenkiä ei tarvitse :)

  VastaaPoista
 4. Thanks. :) Täytyy pohtia vähän, että mihinköhän sitä voisi lähteä liikkumaan. Mieleni tekisi vähän johonkin tällaiseen kuntokeskukseen, jossa olisi sekä Pilates-tunteja, että spinningiä -- eli vaihtoehdot ovat käytännössä SATS & Elixia. Ja nuo taas maksavat jonkin verran.. Tavallaan tuollainen yksittäinen pilates-kurssi voisi olla hyvä, kun sen avulla varmaan pystyisi treenaamaan myös kotona. (tosin sitten saisin naurut mieheltä ja nuolaisun koiralta, kun ähisisin lattialla liikkeiden kanssa ;))

  VastaaPoista