maanantai 23. toukokuuta 2011

Morsiuskimppu

Kukkien kanssa morsian meinasi noudattaa samaa linjaa kuin sormuksenkin. Eli "en mä nyt tiedä, kunhan joku, mutta jos jotain pitää sanoa niin...

mieluummin tiukka pallo kuin pisara."

mieluummin yksivärinen kuin kirjava."

mieluummin kahvaton kuin kahvallinen."

mieluummin yhtä kukkaa kuin liian montaa."

Kukkina voisi olla valkoiset ruusut, liljat tai orkideat. Pöytiin tulee eräitä tiettyjä kukkia ja niistäkin löytyi kauniita morsiuskimppuja mutta vain muutama. Eli siinä olisi tietenkin mahdollisuus olla persoonallinen mutta näistä kyseisistä kukista ei saa solmittua tiivistä kimppua.


Tässä asiassa morsian voisi melkein olla anarkisti ja antaa kukkakauppiaalle vapaat kädet toteuttaa itseään tiettyyn summaan asti. Tai jättää koko kimpun hankkimatta.

Niin, täytyykö se kimppu olla? Mikä merkitys sillä oikein on? Nykyhäissä kun näyttää siltä että kimppu on lähinnä kädessä jotta kirkossa kävellessä olisi jotain pideltävää, jotta morsiusparin pöytään saataisiin nätti kimppu ja jotta vieraille olisi jotain heitettävää. Joten morsian googlasi asiaa ja selvisi että tapa saattaa olla lähtöisin Egyptistä ja kukilla suojeltiin morsianta pahoilta hengiltä. Mutta kuitenkaan näissä häissä ei kimppua tarvita kirkossa pitämään tärisevät kädet kurissa eikä sitä myös aiota heittää... eli onko se tarpeellinen ollenkaan?

Jos ei ole edes kirkkoa jonka käytävää kävellään niin tarvitaanko kimppua ollenkaan?

1 kommentti:

  1. Meinasin tulla itse hehkuttamaan, että joojoo, valkonen simppelisti sidottu kimppu kuulostaa hyvältä, että sellaista olen itsekin ajatellut, haaveilen valkoisista pioneista. Tekstin luettuani olin samoilla linjoilla kanssasi ja mietin tarvitseeko sitä kimppua oikeesti yhtikäs mihinkään. En ainakaan koe tarvitsevani suojelusta pahoilta hengiltä ja parhaassa tapauksessa kimpulle tulisi hintaa lähemmäs satanen.. Ihan hullua. Jos joku floristi osaisi sitoa silmääni miellyttävän kimpun ja hinta ei hipoisi ihan kipurajoja, silloin sitä kai voisi harkitakin. Hmm. Hyvä, että välillä joku kyseenalaistaa näitä juttuja, herättää vähän itseäkin pohtimaan juttuja uusiksi! :)

    -Ansku

    VastaaPoista