torstai 4. elokuuta 2011

2. luokan häät?

Viime viikon MeNaiset-lehdessä (nro30/2011) oli mielenkiintoinen juttu maistraattihäistä. Jutussa 5 paria kertoi sivun verran omasta vihkimisestään (ilmeisesti juuri itse päivänä) ja illan suunnitelmista sekä tulevasta häämatkasta.


Juttu oli muuten hyvä ja mielenkiintoinen mutta morsiamen ihon alle meni lause "Sen (maistraatin lasioven) takaa avautuu pitkä, steriilinvalkoinen käytävä. On vaikea kuvitella, että joku menee täälläkin naimisiin. Mutta niin vain käytävän päässä on huone, jossa muutetaan rakastuneiden parien loppuelämä."

Morsiamelle kun asia on täysin luonnollinen niin sitä odottaa koko ajan hetkeä jolloin maistraattihäät lakkaisivat olemasta ne 2. luokan häät. Ne jotenkin huonommat, arkisemmat jopa epävirallisemmat.

Toinen asia joka jutussa ottaa silmään on ettei yhdelläkään morsiamella ole valkoista, klassista hääpukua. Lähelle päästään kun Maija menee vihille Lavemin puvussa mutta sekin on violetti. 

Toki maistraattiin saa mennä ihan missä asussa tahansa, vaikka Seppälän mekossa mutta tämä morsian aikoo silti vetää päälleen sen valkoisen hääpuvun. Heti kun sellainen löytyy. Etsimistä ei ole vielä edes aloitettu toisin kuin kesän alussa oli tarkoitus...

8 kommenttia:

 1. Itse olen töissä samassa rakennuksessa, missä on maistraatti. Aulassa aina törmää seurueisiin, jotka ilmeisesti ovat menossa tai tulossa maistraattivihkimisestä. Ja kyllä itseasiassa aika monella morsiammella on valkoinen asu. Ihan kunnon hääpukujakin olen nähnyt. Mutta itsellänikin on hiukan semmoinen käsitys, että ihmiset ajattelevat, ettei se ole yhtä hieno kuin kirkkovihkiminenkin.

  Hauskinta tuossa jutussa oli se, kun joku pariskunta oli tuonu oman mankan mukana, että saa häämarssin. :D

  VastaaPoista
 2. Me Naisten kannessahan kyseinen reportaasi esiteltiin otsikolla "Vihille markettipöksyissä", mikä mielestäni oli hieman mautonta. Kyseisen jutun kirjoittajan oma mielipide / ennakkoluulot maistraattihäistä paistoivat tekstistä hieman liikaa läpi.

  Tässä vielä reportaasin kirjoittajan pohdintaa juttuun liittyen: http://blogit.menaiset.fi/jalkikirjoitus/2011/07/28/an-yy-tee-nyt-naimisiin/

  VastaaPoista
 3. Jotenkin voisin kuvitella, että Suomen Lain edessä tehty lupaus avioliitosta ei ole mikään kakkosluokan lupaus. Jos miettii, että osa pareista tekee avioliittolupauksen mielikuvitushahmon edessä. :>

  VastaaPoista
 4. Loistavia näkökulmia ja kiitos linkistä.

  Piti vielä lisätä että lauseesta "osa pareista tekee avioliittolupauksen mielikuvitushahmon edessä" mulle tuli mieleen Las Vegas-häät Elviksen johdolla ennen kuin tajusin että tarkoitit ehkä jotain muuta... ;D

  VastaaPoista
 5. :-D No tuo oli ehkä vähäsen provo-kommentti. Ärsyttää vaan kun maistraattihäitä pidetään jotenkin alempiarvoisina.

  VastaaPoista
 6. Ärsyttävää on myös se, että siviilivihkimisestä joutuu maksamaan törkeän paljon, jos tahtoo sen tapahtuvan hääpaikalla ja virka-ajan ulkopuolella.

  Mutta miksi hääpuvun pitäisi olla valkoinen? Ei se ole minusta sen oikeampi hääpuvun väri kuin mikään muukaan.

  VastaaPoista
 7. Se valkoinen hääpuku taitaa olla minulle joku päähänpinttymä ja henkilökohtainen valinta ainoaksi oikeaksi hääpuvun väriksi. Mutta kysymys oli niin hyvä että taidan kirjoittaa siitä ihan oman postauksen. Kiitos.

  VastaaPoista
 8. Kiitos tästä! Niin tyhmältä kuin se kuulostaakin, haluan "näyttää" sukulaisille, että siviilivihkiminenkin voi olla arvokas ja näyttävä tapahtuma. Myös siviilivihkimisen voi hoitaa näyttävässä paikassa, kuten meillä taidemuseon juhlasalissa, ja päälleen voi laittaa kunnon kermakakun ja päähänsä tiaran :D Suututtaa se ajatus, että siviilivihkimisen pitäisi olla pieni ja vaatimaton tapahtuma...

  VastaaPoista