sunnuntai 1. elokuuta 2010

Hääleikit

Listalla jonka morsian rustasi niistä elementeistä mitä häihin ei haluta sivuttiin asiaa jo mutta leikeillä saa kyllä täytettyä kokonaisen postauksenkin. Hääleikkejä on laaja kirjoa ja mielikuvituksekas hääpari keksii uusia joihin vieraat eivät ole vielä ehtineet kyllästyä.

Kuluneisuuden lisäksi on muitakin syitä jättää tiettyjä leikkejä pois. Yksi tällainen syy on hääparin luonne. Jos hääpari ei ole heittäytyvä tai innostuva tai leikkimielinen ei heitä saisi pakottaa yleisön edessä leikkeihin joista kaikki vaan kiusaantuvat. Tällä hääparilla ongelma on se että morsian kyllä lähtisi mukaan mutta sulhasta ei saa kiusata.

Vähän/liian kuluneita hääleikkejä on: 
morsiusparin/anopin/appiukon/kakun ryöstö
sukkanauhan- tai morsiuskimpun-heitto
tuttu juttu-show
minä vai sinä jossa kylteillä vastataan mm. kysymykseen "kumpi teillä tiskaa" ja katsotaan onko hääpari yhteisymmärryksessä
morsiusparin-muistamistehtävät vieraille
eestinkielinen hääpuhe (varsinkin ehdottomasti ei jos vieraana on eestissä syntyneitä)

Kuluneista hääleikeistä morsian kyllä silti kannattaa jonkun heittoa (tosin on vähän suunnitellut twistiä siihenkin koska ei välttämättä halua sulhasta ei-niin-leveän helmansa alle touhuamaan) ja tuttu juttu-showta koska siinä sulhasen ei  välttämättä tarvitsisi puhua paljoa.

Vähemmän kuluneita leikkejäkin löytyy: 
neulomiskilpailu jossa naiset neuvovat suullisesti miehille miten neulotaan (osallistujiksi siis muitakin kuin vain hääpari). Ensin yhden kerroksen neulonut pari voittaa (sopisi tämän parin häihin kuin nyrkki silmään)
kravattisolmun tekeminen tasapuolisuuden nimissä
erilaiset tietokilpailut
miten tunnet morsiusparin eli vieraita pyydetään nousemaan ylös kysymällä kuka on morsiamen kaveri, kuka on sulhasen serkku jne. Tämä tyydyttää myös toisiaan tuntemattomia uteliaita vieraita
lakanan viikkaus silmät sidottuina hääparin silmät sidotaan ja heidän pitää viikata yhdessä rypistelty ja sidottu lakana. Vieraille on sanottu että tämä on selvä harjoittelu hääyön keskustelusta ("Ootko jo valmis?" "Mitä sä puuhaat?")
vanhoilta heiloilta avaimet pois yleisön jäsenille (miehille/naisille) on jaettu avaimia ja sitten juontaja pyytää sulhasen/morsiamen entisiä heiloja palauttamaan avaimen. Maanittelun jälkeen viimeisen avaimen tuo vanha mummo/vaari
kumpi määrää hääpari valitsee jomman kumman kuoren (kuorissa sisällä tekstit "morsian on aina oikeassa" ja "sulhanen on aina väärässä"), lopuksi paljastetaan myös toisen kuoren sisältö
tunnista oma kulta morsian/sulhanen joutuu tunnistamaan puolisonsa silmät sidottuina yhdestä ruumiinosasta
valokuvien ajanmääritys valokuvia hääparista, vieraiden pitää arvata miltä vuodelta kuva on, esim. yo-kuvaa voi sitten käydä vaikka kysymässä hääparin vanhemmilta (ehkä huono leikki jos kaikilla on huono muisti)
häälahja-bingo jossa vieraat kirjoittavat ruudukkoon mitä lahjoja luulevat hääparin saaneen toivelistaltaan. illan lopuksi luetellaan saadut lahjat ja katsotaan tuliko kellekään bingoa (vähän materialistista)
hakaneula sulhasen tai morsiamen vaatteisiin on piilotettu hakaneula joka pitää etsiä sokkona kun juontaja ottaa aikaa

Häihin kuuluu morsiamen mielestä muutama leikki mutta aina ei tarvitse ottaa niitä vanhoja kuluneita, eikä vääntää väkisin eikä ottaa kymmentä leikkiä kun ei osaa päättää mikä/mitkä olisi parhaimmat. Morsiamen mielestä hyvä hääleikki on sellainen johon muutkin kuin hääpari pääsevät osallistumaan ja vaikka sitten omalta paikalta. Mutta samalla ketään ei saa pakottaa, ei edes sulhasta. Tässä kohtaa voisi huomioida myös lapsivieraita ja keksiä heille jonkun leikin tai esiintymistilanteen. Taas huomioiden että jotkut lapset ovat ujoja.

Osa hääleikeistä tosin on sellaisia että menevät pilalle jos eivät tule yllätyksenä hääparille eli tämän postauksen jälkeen morsian alkoi harkita kuitenkin  sen kaason hankkimista.

P.S. Morsian ihan törkeästi muisteli häitä joihin on itse osallistunut ja googlasi loput leikit

1 kommentti:

  1. Hei ihan hyviä uusia leikkejä oot löytänyt! Taidanpa laittaa korvan taakse ainakin osan niistä!

    VastaaPoista