sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Polttarit!

Morsian oli aivan oikeassa. Ei siellä Helsingissä mikään lastenvahtikeikka odottanut vaan polttarit. Vaikka morsian ja sisko siis välttelivätkin aihetta koko perjantai-illan niin kumpikin taisi teitää että kumpikin tiesi toisen tietävän toisen tietävän... joo, maistelkaa sitä hetki, kyllä siinä on oikea määrä oikeita sanoja.

Noin klo 12 piti hypätä siskon autoon ja arvailla vimmatusti mihin ollaan menossa. Ohjeeksi oli annettu tasan vaihtovaatteet, pyyhe ja hammasharja (koska morsian ei ymmärrä että hammasharjan kanssa yöpaita olisi ihan hyvä juttu niin se jäi pakkaamatta). Sisko ajoikin morsiamen Pasilaan jossa yht'äkkiä eräs kadunnimi alkoi näyttää tutulta. Luvassa oli harmaan sään takia piknik kaverin kämpässä. Kuohuviiniä, hyvää syötävää ja taustalla soi kaikki 90-luvun purkkapoppibändit.

Picnicin jälkeen lähdettiin juna-asemalle ja morsian sai kartan käteen. Rasti kartassa näytti sijaitsevan vanhan yläasteen pihalla. Junassa päälle piti myös pukea fanipaita:


Morsian oli aika mielissään että sää ei ollut kovin lämmin ja selän "olen polttarisankari"-mainoksen sai piilotettu takin alle. Koulun pihalla morsiamen piti tehdä runo vanhasta koulusta, jossa oli sanat "auktoriteetti", "rakkaus" ja "venäjä". Suosionosoitukset olivat hurjat, tosin nyt morsian muistaa runosta vain viimeisen riimin: Auktoriteetti, se ei ole mikään kuutti.

Koululta matka jatkui saman aikakauden kotiin, jossa morsianta odotti pelkokerroin-tehtävä. Morsiamen täytyi uskaltautua rakentamattomaan maakellariin (ja kohdata varma uskonsa että talossa kummitteli).  Siellä arpanoppaa heittämällä määräytyi mitä iljettävyyksiä morsiamen piti maistaa. Arpanoppa pysähtyi tietysti numeroon 6 joten ruokalistalla oli maukkaita toukkia, muhkeita sammakonreisiä, arvelluttavia jäniksenpapanoita ja rapeita hämähäkkejä (eikä siis vain jotain näistä). Tehtävän suoritettuaan morsian vähän kritisoi ettei karkkien syöminen ole kovin pelottavaa...

Isän kämpiltä lähdettyään morsian sai käteensä kartan. Jyväskylän kartan. Täysin epäuskoinen morsian alkoi kuitenkin pikkuhiljaa uskoa että sinne oltiin menossa, kunnes auto pysähtyikin ennen Vantaan rajaa ja toinenkin tienviitta alkoi näyttää tutulta.

Loppuillan ohjelmassa oli tortilloja, intialainen päähieronta, niska-hartia-yläselkä-hieronta ja morsiussauna. Morsian joutui myös askartelemaan sulhaselle huomenlahjan (paljastetaan häiden jälkeen) ja tosiaankin heittämään vihdan talon katolle. Kolmannella kerralla onnistui ja ilmeisesti poika tulee, tosin raati ei tiennyt minkälainen lapsi tulee jos vihta jää roikkumaan varsi ylöspäin puutarhalapioon.

Morsiamella on yksi vinkki polttarien suunnittelijoille: Ne jauho-, suola- ja kananmuna-taiat pesuhuoneessa kannattaa tehdä ISTUVALLE morsiamelle. Ja myös kananmunanpoispesu kannattaa suorittaa istuvalle morsiamelle. Varsinkin jos löylyhuoneessa 8 onnentoivottajaa ovat kauankin miettineet hyvän onnen toivotuksiaan...

Kiitos! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti