tiistai 21. kesäkuuta 2011

Häämatkamietteitä

Sunnuntai-iltana morsian haki kioskilta pinkan matkaoppaita ja alkoi suunnitella. 

Häämatkalle on muutama kriteeri: eksoottista, ei liikaa nähtävyyksiä (eli Pariisi ei tule kuuloonkaan) eikä liian pitkä lentomatka. Morsian on käynyt Portugalissa, Espanjassa, Kanarian saarilla, Italiassa, Kreikassa, Turkissa, Bulgariassa,  Sloveniassa, Kroatiassa (ja kiertomatkalla ympäröivissä maissa) joten Euroopan lämpöiset kohteet taitavat olla aika koluttuja. Täytyy katsoa vähän pidemmälle. Azorit kuulostivat hyvältä siihen asti kunnes morsian kuuli että hänen isänsä matkustaa sinne tänä vuonna. Olisi siis myös mukava että maa olisi vähän erilaisempi...

Jos rahaa olisi kuin roskaa (ja lentomatkan pituus ei olisi niin tärkeä kriteeri) niin joku seuraavista matkakohteista olisi varmasti tämän morsiusparin päämäärä.

Seychellit:

Seychelleillä on kylmempää kesällä ja lämpöisempää talvella. Lähes koko saari on luonnonpuista joka sopisi meille. Tosin viidakkoon tuskin kanattaa lähteä omin päin vaeltelemaan. Hurrikaani vyöhykkeen ulkopuolella, tosin "talvella" tännekin saattaa tulla kylmiä tuulia. Tosin Ulkoasiainministeriö kertoo ettei pyörremyrskyjä juuri esiinny pääsaarten tuntumassa, mutta eteläiset saaret kuuluvat pyörremyrskyvyöhykkeeseen. Kallis.

Tarvittavat dokumentit: ???

Kap Verde:

Ainakaan Finnmatkat tekee tänne matkoja vain talvikaudella. Karua hotellialueiden ulkopuolella mutta se ei ole ongelma. Ei niin että viihdyttäisiin vain uima-altaalla vaan että kai se karukin voi olla kaunista. Ja toisaalta häämatkalle tosiaankaan ei tarvita ihan mielettömästi virikkeitä, kunhan ruokaa vaan saa. Myöskään shoppailemaan ei tämä morsian ole häämatkalle lähdössä. "Uimareiden ja muiden vesillä liikkuvien on syytä pitää mielessä, että aallokot ja merivirtaukset ja Kap Verden ympärillä ovat usein vaarallisen voimakkaita." kertoo Ulkoasiainministeriö. Kap Verdessä on myös malariaa ja dengue-kuumetta onka kummankaan lääkitys ei houkuttele. Sen lisäksi Kap Verde on tosiaan saanut huonoja kommentteja siellä matkailleilta morsiamilta...

Tarvittavat dokumentit: ???

Puerto Rico:
 
Lentomatka solahtaa melkein siihen kymmeneen tuntiin joka ilmeisesti täytyy kärsiä jos halua eksotiikkaa häämatkalleen. Täällä olisi juuri sopiva sää heinäkuun häämatkalle (tosin maa jossa lämpötila on aina yli 20 asteen on varmaan aina hyvä kohde).

Tarvittavat dokumentit: Suositellaan että passi on voimassa 3 kk matkan jälkeen

Havaiji:

Havaijillakin lämpöä riittäisi heinäkuussa. Siellä tosin on hurrikaani kausi touko-lokakuussa joten häämatka voisi olla tarkoituksellista jännittävämpi. Kuitenkin Havaiji on pitkäaikainen haave ja ainakin kielellisesti siellä pärjäisi hyvin.

Tarvittavat dokumentit: Suositellaan että passi on voimassa 3 kk matkan jälkeen

Sint Maarten:

Taas yksi hurrikaani alueen matkakohteista. Tämäkin sijaitsee päiväntasaajan tällä puolella joten sopii kesähäämatkaksi. Vaikkakin Ulkoasiainministeriö kertoo alueen olevan huumeiden läpikulkureitti alkaa tämä olla todella varteenotettava vaihtoehto jos vain hääpari uskaltaa uhata hurrikaaniaikaa.

Tarvittavat dokumentit: ???

Huom! Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä ulkoministeriölle tai Suomen edustustoille

Kuuba:

Tämä idea taisi syntyä täysin morsiamen Zumba-tunnilla, tunnustetaan! Täällä tosin on sadekausi pahimmillaan kesäkuukausina joten vaikka eksotiikkaa löytyisi niin maa ei ole paras kesän häämatkakohteeksi. Lisäksi morsian luki että hotellialueen ulkopuolella paras kieli olisi espanja jota kumpikaan morsiusparista ei osaa.

Tarvittavat dokumentit: Turistikortti (?), passin täytyy olla voimassa 6 kk matkan jälkeen

***

Valitettavasti morsian meni myös katsomaan hintoja ja totesi että kaikki yllä mainitut kohteet taitavat olla tavoittamattomissa. Häämatkabudjetti (sis. lennot+hotellit) kun taitaa olla suurin piirtein 3000 euroa/2 hlö. Yhdelle viikon reissulle (olisiko ollut Seychellit?) morsian sai hinnaksi yli 9000 euroa! Vaikka muut hinnat eivät olleetkaan noin tähtitieteellisiä täytyy eksoottinen rantaloma varmaan säästää tina-, posliini- tai helmihääpäiväksi.

Infot kerätty sieltä täältä joten korjaukset ja lisäykset otetaan riemulla vastaan!

4 kommenttia:

 1. Ei oo halpaa! Itse katsoin myöskin Havaijia ja Scheyhellejä, olisi voinut olla ihania.. Mietin myös Malesiaa (Thaimaahan en halua, koska KAIKKI käyvät siellä häämatkalla) ja Maltaa. Malesia ei tainnut olla ihan niin kalliskaan, voisiko siinä olla teille kohde? Heinäkuussa saattaa olla sadekausi, mutta ei kai sielläkään päivittäin sada..

  VastaaPoista
 2. Editointivaiheessa tekstistä jäi pois maininta siitä että olen lievästi lentopelkoinen. Joten kaikki 12+ tuntia kestävät lentomatkat kuulostavat aika pelottavilta. Ja tietysti sitten kun aloin haaveilemaan niin mopo karkasi käsistä ja listalle eksyi juuri sellaisia kohteita! :D Mutta siinä oli siis syy miksen ole edes miettinyt Aasian kohteita...

  VastaaPoista
 3. Aaa no sitten ei varmaan tuo malesiakaan ole oikein hyvä. Entä Malta? sinne ei olisi pitkäkään lento :)

  VastaaPoista
 4. Seychelleille ei tarvita muuta kuin passi, joka on (muistaakseni) 6kk voimassa matkan jälkeen.
  Siellä pitäisi olla ympärivuoden yhtä hyvä sää, joskus sataa vähän useammin ja tuulensuunnasta riippuen toiset rannat ovat tiettyinä aikoinoina parempia kuin toiset. Suosittelen ehdottomasti!

  VastaaPoista