lauantai 7. heinäkuuta 2012

Hääjuhlan ohjelma

Vihkiminen
Siirtyminen juhlapaikalle kävellen (matkaa n. 300 m)
Alkumalja, todennäköisesti morsiamen isä sanoo jotain mutta toivottavasti morsian ehtii/pystyy ensin
Alkuruoka buffet-pöydästä
Huiskutusleikki ("Ne saa huiskutta jotka muistaa sulhasen syntymän" jne)
Pääruoka pöytiin tarjoiltuna
Puheet
Hääkakku
Vapaata seurustelua
Häävalssi
Villiä menoa klo 23 jälkeen (kun saa soittaa mitä lystää)

Onneksi vieraita on niin vähän niin morsian aikoo istahtaa jokaisen viereen ja vaihtaa muutaman sanan. Lisäksi vieraat voivat katsoa Hääkirjaa, morsiamen kokoamaa valokuva-albumia parin kuvista vauvasta nykyhetkeen, kirjoittaa nimensä vierastauluun ja "lähettää" morsiusparille onnentoivotuspostikortteja. Lisäksi jokaiseen pöytään jaetaan kaksi tietokilpailumonistetta ja pöydät saavat itse päättää miten jakautuvat ryhmiin vai jakautuvatko mitenkään. Eniten oikeita vastauksia saanut ryhmää saa palkintokassin.

Vähän se oma ohjelma kuulostaa niukalta kun ei ole ilotulitusta, napatanssijoita, kyyhkysiä eikä muitakaan sirkushuveja. Ei edes minkään heittoa tai kenenkään ryöstöä. Pitää vaan jaksaa uskoa että hyvä ruoka, juoma ja seura saa vieraat viihtymään ja että tunnelma on leppoisa eikä ketään nolata - tai siis koska ketään ei nolata. Toisaalta morsian ei panisi pahakseen jos joku vieraista olisi järjestänyt yllätysohjelmaa mutta ei oikein usko näin käyvän.

Yhtälailla morsian toivoo että vieraat löytävät itse jatkopaikkaan koska ei ole bestmania joka tämän organisoisi.

Onneksi ystävät ilmeisesti tulevat hyviin juttuun keskenään ja morsiusparin pöydässä voi vanhempien keskustelu virrata vähän liiankin vuolaasti. Lisäksi on kaksi pikkuhurmuria jotka varmaan järjestävät ohjelmaa omasta takaa. Paljon enemmän sitä stressaisi kahden suvun sukuhäissä joissa olisi paljon toisilleen tuntemattomia ja mahdollisesti yksinäisiä vieraita. 

3 kommenttia:

 1. Kyllä mekin luotetaan siihen, että hyvä ruoka, juoma ja seura riittävät takaamaan hyvän fiiliksen. Ei se tunnelma aina vaadi suuria sirkushuveja :) Pääasia, että juhlat näyttävät omilta!

  VastaaPoista
 2. Hihii, teillä on kohta jännät paikat. :)
  Oon käyny täällä silloin tällöin lueskelemassa miten teillä suunnitelmat etenee. Oikein ihanaa hääpäivää teille ja onnea! :)

  T: Mirka G.

  VastaaPoista
 3. Vähän se oma ohjelma kuulostaa niukalta kun ei ole ilotulitusta, napatanssijoita, kyyhkysiä eikä muitakaan sirkushuveja. Ei edes minkään heittoa tai kenenkään ryöstöä. Pitää vaan jaksaa uskoa että hyvä ruoka, juoma ja seura saa vieraat viihtymään ja että tunnelma on leppoisa eikä ketään nolata - tai siis koska ketään ei nolata.

  Jännitin omien häiden suhteen ihan samaa, pelko osoittautui aivan turhaksi! :) Joten uskon, että teilläkin on oikein onnistuneet häät!

  VastaaPoista