torstai 26. heinäkuuta 2012

Vihkiminen

Morsiuspari lähti maistraatille hyvissä ajoin. Heitä oltiin pyydetty olemaan paikalla n. 10 minuuttia ennen seremoniaa (sulhasen huvitukseksi tarkalleen "kymmentä vaille puoli.". Morisusparin yllätykseksi myös vieraita oli paikalla hyvissä ajoin joten ennen sisäänastumista ehdittiin räpsiä paljon kuvia.

Sitten hääpari meni sisälle viemään tavaroita vihkisalin viereiseen huoneeseen ja selvittämään viime hetken paperiasiat. Todistajiksi pääsivät morsiamen äiti ja sulhasen isä.


Vihkiminen alkoi lyhyellä esipuheella joka oli maistraatissa valmiina. Hirveästi siitä ei jäänyt mieleen vaikka morsiuspari saikin lukea sen jopa etukäteen. Googlaamallakaan ei tekstiä löytynyt. Harmi. Se oli nimittäin todella nätti ja sopiva. Täytyy laittaa maistraatiin sähköpostia heti kun tämä muuttorumba on tanssittu. Vihkijä oli oikein miellyttävä ja koko tilaisuus intiimi ja rento.Ennen sormuksen saamista morsian luki sulhaselle Anna-Mari Kaskisen runon. Alussa meinasivat kyyneleet nousta pintaan ja puolivälissä, myös mutta tulipas kuitenkin luettua loppuun asti! Ihanana sattumana sisko kertoi onnitellessa että oli valinnut saman runon onnittelukorttiin!Morsian pääsi harjoittelemaan ensimmäisen kerran uutta nimeään maistraatin vieraskirjaan!


Tästä tuli virallinen ulosastumiskuva vaikkei morsiuspari tajunnutkaan että sen takia sulhasen veli pyysi heitä tulemaan ulos. Ei voi mitään. Ei tullut nostettua käsiä ylös tai edes katsoa kameraan ennen kuin pysähdyttiin rappujen päähän. Huomatkaa sulhasen kädessä oleva kukkakimppu, sen antoivat lahjaksi morsiamen ystävät! Eli kimputon morsian sai kuitenkin kimpun (tai kaksi, jos mukaan lasketaan ne sulhasen ostamat ruusut kotona!).


Ennen hääpaikalle siirtymistä morsian innostui vielä esittelemään sateenvarjoaan vieraille vaikka sitä ei sitten tarvittukaan ollenkaan, pelottavista pilvistä huolimatta. Onneksi ei satanut. Vieraille ei nimittäin oltu hankittu kyytiä hääpaikalle, matkaa kun oli 300 m ja se oli lyhyempi kävellen kuin autolla. Morsiankin oli suunnitellut kävelevänsä sen samaa, mutta onneksi muut ovat fiksumpia (eli taas sulhasen veli pääsi kuskiksi). Tosin jos olisi satanut niin Jyväskylän taksikeskus olisi saanut muutaman soiton. Eli suunnitelma senkin varalle oli.

P.S. Saattoi johtua kuvauspaikasta mutta virallisten kuvien ottamisen jälkeen morsiamelle tuli sellainen olo kuin hän olisi astunut ulos Titanic-elokuvan kuvauksista. Eikä tämä nyt ollut ollenkaan negatiivinen juttu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti